Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Добкін зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Білорусь в Україні Валентином Величком

Михайло Добкін зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Білорусь в Україні Валентином Величком

Сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Білорусь в Україні Валентином Величком. Також на зустрічі були присутні заступник голови ХОДА Юрій Сапронов та заступник голови Харківської обласної ради Людмила Давидова. У ході зустрічі обговорювалися питання економічного, гуманітарного та культурного співробітництва між Харківською областю та Республікою Білорусь.

Як зазначив Михайло Добкін, співпраця між Харківщиною та Білоруссю стабільно розвивається і має дуже хороші перспективи за різними напрямками.

«Перший квартал 2013 року вселяє оптимізм, бо торговельний оборот збільшився більш ніж на 30% між нашими державами, а ніщо так не зміцнює дружбу, як хороші економічні відносини. І хоча в абсолютній цифрі нереалізований потенціал ще величезний, я думаю, що чим більше у нас попереду таких можливостей, тим більше у нас бажання трудитися і досягати позитивного результату. Білорусь обрала за багатьма напрямками дуже правильний шлях і зуміла зберегти багато промислових гігантів, які розвалилися в інших державах, маючи ті ж самі стартові умови. На сьогоднішній момент багато залежить від керівників, і навчитися досвіду успішних менеджерів, я думаю, буде корисно будь-якому спеціалісту-початківцю», - зазначив голова області.

У свою чергу пан Посол звернув увагу на позитивні зміни, які відбулися в Харківській області за останній час.

«Я раніше вже бував на Харківщині, але те, що я сьогодні побачив, викликає почуття гордості. У місті порядок і чистота, всі люди зайняті своєю справою», - підкреслив Валентин Величко.

За його словами, Харківська область і Україна в цілому - це стратегічний партнер для Республіки Білорусь.

«Ми успішно співпрацюємо в торгово-економічних відносинах. Україна у нас традиційно другий партнер після Російської Федерації, Білорусь для України на четвертому місці за товарообігом після Китаю, Росії та Німеччини. Торік товарообіг між нашими країнами склав 7,9 млрд. доларів», - розповів він.