Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Обласна дитяча клінічна лікарня №1 отримала унікальне обладнання для реанімобіля

Обласна дитяча клінічна лікарня №1 отримала унікальне обладнання для реанімобіля

Сьогодні в ході робочої поїздки Міністра доходів і зборів Олександра Клименка в Харківську область Обласна дитяча клінічна лікарня №1 отримала сучасне обладнання для реанімобіля. Такий подарунок медустанові зробив брат Міністра, підприємець Антон Клименко. «Я довго думав, яким чином можу зробити свій внесок у розвиток вашого міста, і порадившись, ми вирішили передати лікарні необхідне медичне обладнання, про яке вони просили. Дай Бог їм і надалі нести свою святу місію з порятунку дитячих життів. У вас прекрасна лікарня, яка важлива не тільки для Харківської області, але і для всієї України», - сказав він.

За словами заступника голови ХОДА Ігоря Шурми, отримане лікарнею обладнання - це неоціненний дар, оскільки аналогів йому в нашому регіоні немає.

«Тут є суперсучасна кувеза, де вмонтований апарат для штучної вентиляції легенів, є двоканальний насос для подачі сумішей, обігрів повітря, тобто, все найсучасніше. Це можливість врятувати тисячі дитячих життів, адже машина робить 1,5 тисячі виїздів протягом року, виїжджає 3-4 рази на добу. Є пологові відділення в центральних районних лікарнях, і часто там народжуються недоношені діти або з якоюсь патологією. Кваліфікаційні вимоги до районних лікарень не дозволяють здійснювати деякі процедури, тоді викликають фахівців з області. З цієї лікарні фахівці їдуть на місце, і якщо можна на місці надати допомогу дитині, вони її надають, але часто буває, що дитину потрібно привезти сюди. У цій машині можна відразу на ходу надавати допомогу - якщо вона їде з віддаленого району півтори години, фахівці можуть весь цей час працювати», - зазначив заступник голови області.

За його словами, щоб повністю закрити потребу області в таких реанімобілях, Харківщині необхідно ще 2-3 таких машини.