Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Аграрії Харківщини не відчувають нестачі в коштах для проведення весняно-польових робіт

Аграрії Харківщини не відчувають нестачі в коштах для проведення весняно-польових робіт

Як наголосив сьогодні в ході всеукраїнської селекторної наради голова ХОДА Михайло Добкін, у Харківській області сільгоспвиробники отримали достатньо кредитних коштів, щоб успішно провести всі весняно-польові роботи. «При плані 280 млн.грн. у нас отримано кредитів на суму 270 млн.грн. - це 99%. Нестачі коштів сільгосппідприємства не відчувають, тому ми сподіваємося на хороший урожай і якісну роботу аграріїв», - підкреслив глава області.

У той же час, як підкреслив Михайло Добкін, для того, щоб підприємництво в сфері сільського господарства не знижувало темпів розвитку в Харківській області, необхідно підтримувати аграріїв. Зокрема, мова йде про податкові пільги.

«Якщо буде змінено оподаткування сільгоспвиробників, це буде рівносильно фактично знищенню бізнесу в сільському господарстві, тому що ми ні за якими критеріями і особливо за  середньорічною кількостю опадів не можемо зрівнятися ні з Тернопільською, ні з Хмельницькою, ні з Вінницькою областями. Якщо у Вінницькій області давно вже звикли до 500 центнерів з гектара вирощувати цукровий буряк, то в нас більше 300 - це вже хороший показник. Тому для нас будь-яке додаткове навантаження на сільгоспвиробника - це моментальне збільшення вартості кормової бази в тваринництві та зменшення доходів. Ми є зоною ризику сільськогосподарської діяльності, і для нас це буде фактично згортанням тих інвестицій, які сьогодні поки ще добре йдуть в сільське господарство нашого регіону», - підкреслив Михайло Добкін.