Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Необхідно знайти додаткові можливості для розвитку промисловості Харківської області

Необхідно знайти додаткові можливості для розвитку промисловості Харківської області

Головне завдання сьогоднішнього засідання колегії – проаналізувати, як спільними зусиллями знайти додаткові можливості для розвитку промисловості Харківської області. Про це повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Він зазначив, що необхідно сконцентрувати всі зусилля і виробити спільні рішення для того, щоб добитися якомога більшої кількості замовлень для харківських підприємств. За його словами, для деяких підприємств це можна зробити тільки за допомогою уряду, для деяких – шляхом налагодження коопераційних зв'язків усередині регіону і з підприємствами сусідніх областей.

«Наше з вами завдання – розібратися, чому в одних і тих же умовах одні підприємства можуть підібрати сучасний менеджмент, забезпечити підприємство замовленнями і робити все, щоб таких ганебних явищ, як борги із заробітної плати, до Пенсійного фонду, до бюджетів усіх рівнів, зникли як явище. А інші підприємства чекають бюджетних замовлень, виплати заробітної плати за рахунок бюджетів, чому я категоричний противник, і пливуть за течією», – зазначив губернатор.

Він повідомив, що заборгованість по заробітній платі на підприємствах Харківської області до початку квітня скоротилася в порівнянні з серединою березня. Вона доходила до 115 млн. грн. і на 1 квітня склала 99,4 млн. грн.