Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Соціально-економічний розвиток Харківщини безпосередньо залежить від стану справ у промисловості. Михайло Добкін

Соціально-економічний розвиток Харківщини безпосередньо залежить від стану справ у промисловості. Михайло Добкін

Як зазначив сьогодні в ході засідання колегії ХОДА голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, робота провідних галузей промисловості області має дуже велике значення, оскільки три чверті всіх надходжень до бюджету області формується завдяки сфері промисловості. Від роботи цього напрямку залежить більше третини регіонального валового продукту. «За великим рахунком, соціально-економічний розвиток регіону безпосередньо залежить від стану справ у промисловості», – підкреслив губернатор.

Він зазначив, що в кінці року, незважаючи на падіння темпів промислового виробництва, Харківській області вдалося з 21 місця станом на 2011 рік піднятися на 15 за підсумками 2012 року.

«Я думаю, важливо, що в минулому році, незважаючи на всі складнощі, які існують в економіці нашої країни, майже 64% усіх підприємств спрацювали з прибутком. Це дуже хороший показник, один з кращих за всі роки незалежності нашої країни. Загальний прибуток цих підприємств становив 3,4 млрд. грн., що теж не може не налаштовувати на оптимістичний лад», – повідомив Михайло Добкін.