Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2012 році промисловими підприємствами області реалізовано продукції, виконано робіт та надано послуг на суму понад 60 млрд. грн.

У 2012 році промисловими підприємствами області реалізовано продукції, виконано робіт та надано послуг на суму понад 60 млрд. грн.

Як зазначив під час засідання колегії Харківської облдержадміністрації заступник голови ХОДА Андрій Моченков, промисловість - одна з головних бюджетоутворюючих галузей економіки Харківської області, яка забезпечує понад 70% усіх надходжень до бюджету і є основним джерелом створення робочих місць: 26% населення області зайнято у промисловості.

«У 2012 році промисловими підприємствами області реалізовано продукції, виконано робіт і надано послуг на суму понад 60 млрд. грн., що склало 5,4% загальнодержавного обсягу реалізації промислової продукції, і перевищило результат минулого року на 3,5 млрд. грн. Це означає, що майже вся продукція підприємств Харківської області знайшла свого споживача», - сказав він.

Андрій Моченков відзначив, що структура реалізованої продукції показує, що головну лепту внесли дві провідні галузі, які забезпечили майже половину промислових обсягів - це машинобудування (20%) і виробництво харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів (близько 25%). Крім цього, за словами заступника голови ОДА, в минулому році на 2,5% збільшилася кількість прибутково працюючих підприємств, а збитки скоротилися на 1,5%. Прибутково спрацювали більше 64% промислових підприємств.