Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Протягом 2012 року територіальні органи Держземагентства видали близько 75 тисяч правовстановлюючих документів на землю

Протягом 2012 року територіальні органи Держземагентства видали близько 75 тисяч правовстановлюючих документів на землю

Про це повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін сьогодні в ході засідання Харківського регіонального антикорупційного комітету. Він нагадав, що на попередньому засіданні комітету розглядалося питання про неякісну організації роботи територіальних органів Держземагентства з прийому землевпорядної документації від громадян та юридичних осіб і видачі правовстановлюючих документів на землю. «Вкрай незадовільна діяльність цієї служби викликала соціальну напругу серед населення регіону. В результаті вжитих заходів ситуація у цьому питанні змінилася. Так, в цілому по області за 2012 рік територіальні органи Держземагентства видали близько 75 тисяч правовстановлюючих документів на землю. В ході виїзних прийомів громадян видано понад 33 тисячі державних актів на право власності на землю», – заявив губернатор.

Він також зазначив, що викликає тривогу робота реєстраційної служби. Відсутність взаємозв'язку між територіальними органами Держземагентства та органами Державної реєстраційної служби України негативно впливає на процес оформлення фізичними та юридичними особами прав на земельні ділянки.

Про неефективну роботу територіальних органів Держземагентства також говорить той факт, що станом на сьогодні в області не видано жодного акту про передачу громадянам земель сільськогосподарського призначення, хоча з 1 січня 2013 року до територіальних органів Держземагентства перейшли повноваження щодо розпорядження цими землями.

Теги