Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ініціатива проведення референдуму щодо реформи парламенту може походити тільки від самих українців

Ініціатива проведення референдуму щодо реформи парламенту може походити тільки від самих українців

Таку думку висловив сьогодні під час прес-конференції в ІА «Укрінформ» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Я сьогодні як політик і громадянин України спостерігаю за тим, що відбувається у Верховній Раді, і не бачу можливості її подальшого функціонування – де-юре вона буде існувати як конституційний і законодавчий орган, але де-факто користі від цього не буде нікому. Чекати завершення каденції цієї Верховної Ради, щоб обрати нових депутатів, у нас немає ні часу, ні можливостей. Я не наділений повноваженнями приймати якісь рішення, пов'язані з роботою Верховної Ради, але така можливість є у мешканців України. Скористаються вони нею чи ні – залежить від них самих», – зазначив губернатор.

Він нагадав, що в національному законодавстві існує закон про проведення референдуму з волі народу, і зараз у населення України є можливість провести такий референдум і самим знайти вихід зі складної ситуації. Але для цього ініціатива має походити саме від людей.

Відповідаючи на запитання про реєстрацію в Харкові ініціативної групи з проведення референдуму, Михайло Добкін зазначив, що в цьому немає нічого дивного.

«У Харкові крім того, що колись розщепили атом, були прийняті й інші важливі для нашої держави рішення. Не дивно, якщо з Харкова буде виходити ініціатива щодо референдуму, адже у нас дуже багато освічених і політично активних людей. Якщо таке рішення близьке людям, то вони його  підтримають не тільки в Харкові, але й в інших регіонах, а якщо люди цього не захочуть – ніхто не може вплинути на їх рішення», – заявив він.