Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Верстальники районних газет Харківщини взяли участь у семінарі-практикумі з сучасного дизайну та верстки

Верстальники районних газет Харківщини взяли участь у семінарі-практикумі з сучасного дизайну та верстки

Сьогодні у Харкові в редакції газети «Комсомольская правда в Украине» відбувся семінар-практикум з сучасного дизайну та верстки газет для верстальників районних комунальних видань Харківської області. Організатором семінару стало управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації. У заході взяли участь верстальники 17 районних ЗМІ Харківщини, які отримали змогу ознайомитися з основними сучасними тенденціями дизайну друкованих видань та на прикладі різних місцевих газет проаналізувати типові недоліки верстання «районок».

Як зазначила начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич, семінар-практикум став одним із заходів, які реалізуються на Харківщині для того, щоб районні ЗМІ мали змогу випускати якісний і сучасний інформаційний продукт, конкурентоспроможний на ринку.

«Це було прохання з боку редакторів - провести такі навчальні тренінги-семінари саме для верстальників районних комунальних видань. Я впевнена, що сьогоднішнє заняття принесе багато користі обом сторонам. Ті, хто виробляє газети, навчаться бути сучасними, бути в тренді сучасного дизайну газет, а з іншого боку виграють і самі читачі, оскільки будуть бачити не лише змістовну і цікаву газету, як це і зараз є у випадку всіх наших районних ЗМІ, але й таке видання, яке має сучасний вигляд, яке приємно брати в руки, гортати. На жаль, дуже багато районних видань вже впродовж 40-50 років не змінювалися зовні, і від цього вони дещо програють серед інших видань. Наше завдання – допомогти їм стати привабливішими», - зазначила Вікторія Маренич.