Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Природні багатства роблять Харківський регіон привабливим для інвесторів

Природні багатства роблять Харківський регіон привабливим для інвесторів

Голова ХОДА Михайло Добкін під час прес-конференції в ІА «Укрінформ» розповів, що Харківський регіон володіє безцінними природними ресурсами, які ще не до кінця розроблені. У цьому напрямку надано дуже багато можливостей тим, хто хоче займатися подібною діяльністю, наприклад, видобутком нетрадиційного газу.

«Я дуже сподіваюся, що робота компанії Shell завершиться успіхом, і перші розвідувальні свердловини підтвердять наявність великого запасу газу на території Харківської області, а значить, кількість компаній, які будуть брати участь у видобутку цього газу, буде постійно зростати», - сказав Михайло Добкін.

Також голова ХОДА підкреслив, що крім великих можливостей з видобутку газу, Харківська область володіє значними запасами бурого вугілля, які сьогодні за високої вартості енергоресурсів стали привабливими для організації переробки цього вугілля в губчасте залізо і виробництва різних видів палива.

«За своєю структурою буре вугілля, яке знаходиться у великих обсягах на території Харківської області, схоже на буре вугілля Ружського басейну Німеччині, а в Німеччині вже давно навчилися отримувати користь їх цих природних ресурсів», - зазначив Михайло Добкін і підкреслив, що наявність природних багатств робить Харківський регіон привабливим для інвесторів.

Теги