Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відбудеться XV Ювілейний Міжнародний фестиваль-конкурс «С. Рахманінов та українська культура»

У Харкові відбудеться XV Ювілейний Міжнародний фестиваль-конкурс «С. Рахманінов та українська культура»

З 30 березня по 7 квітня у Харкові відбудеться XV Ювілейний Міжнародний фестиваль-конкурс «С. Рахманінов та українська культура». В його рамках також буде проведено VII Міжнародний конкурс вокалістів імені Івана Алчевського «Алчевський-дебют», X Ювілейний Міжнародний науково-теоретичний симпозіум «С. Рахманінов: на зламі століть. С. Рахманінов та культура України». Усі заходи приурочено до 140-річчя від дня народження Сергія Рахманінова.

Основу програми ювілейного Рахманіновського фестивалю складуть концерти фортепіанної музики. Фестиваль має три складові: Сьомий Міжнародний конкурс вокалістів імені Івана Алчевського «Алчевський-дебют», Х Міжнародний науково-теоретичний симпозіум, а також концерти.

30 березня відбудеться концерт-відкриття VII Міжнародного конкурсу вокалістів імені Івана Алчевського «Алчевський-дебют», в якому, по традиції, виступають члени журі. Наступні три дні харків’яни матимуть можливість бути присутніми на конкурсних прослуховуваннях в Будинку органної та камерної музики.

Фестиваль проводиться за підтримки Міністерства культури України, Харківської обласної державної адміністрації, Національного університету «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого», Благодійного фонду на честь сім’ї Алчевських та Генерального Консульства Російської Федерації в Харкові.