Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Сильні снігопади не створили серйозних проблем для харків'ян та мешканців області

Сильні снігопади не створили серйозних проблем для харків'ян та мешканців області

Як зазначив в ефірі програми обласного телебачення «Час влади» перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, стихійне лихо, з яким зіткнулися нещодавно жителі західних областей України і Києва, на Харківщині ні для кого не було несподіванкою. За його словами, головне – серйозно ставитися до попереджень Гідрометцентру і вчасно зустріти стихію. «Ми підготувалися до того, що на Харківщині також можуть бути сильні снігопади. Враховуючи інформацію Гідрометцентру, ми зробили висновки і підготували техніку, посипочні матеріали, заготовили пальне та розставили бригади в ключових місцях», – повідомив перший заступник губернатора.

Під час снігопадів для розчищення доріг області була залучена додаткова техніка, що належить фермерам, приватним фірмам та підприємствам інших форм власності. 23-25 березня зі стихією на Харківщині боролося до 330 одиниць техніки і близько 200 людей. Як наслідок, для харків'ян та мешканців області снігопад не створив особливих проблем.

«Одним із значущих показників є те, що в Харківській області, незважаючи на рясні снігопади та дощі, не затримався жоден шкільний автобус. Не було випадку, щоб вони не виїхали на маршрут. У всіх районах були забезпечені комунікації з населеними пунктами, працювали маршрутні таксі та рейсові автобуси. Не було збоїв навіть в русі електричок, не кажучи вже про поїзди, які курсували без запізнень і затримок. Так само стабільно працював аеропорт», – заявив Валентин Дулуб.

Він додав, що вільний проїзд транспорту був забезпечений на території всієї області, включаючи дороги загальнодержавного значення, а також не було жодного випадку, щоб зірвалися поставки хліба та іншого продовольства.