Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ще 16 навчальних і медичних установ області будуть переведені на альтернативні види палива

Ще 16 навчальних і медичних установ області будуть переведені на альтернативні види палива

Для зниження обсягів споживання природного газу в Харківській області проводиться робота з переведення джерел теплопостачання на альтернативні види палива. Про це повідомив у своїй доповіді на виїзному засіданні колегії Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Він зазначив, що в селищі Караван м. Люботин встановлена ​​пелетна топкова потужністю 200 кВт, яка забезпечує опалення загальноосвітньої школи та дитячого садка, в м. Богодухів – модульна котельня на твердому паливі потужністю 800 кВт. Вона опалює районний будинок культури, поліклініку, Центральну районну лікарню і філію Ощадбанку.

«Відповідно до Програми реконструкції системи опалення в загальноосвітніх навчальних закладах Чугуївського району за 2012 рік виконано значний обсяг робіт з реконструкції систем опалення 13-ти загальноосвітніх навчальних закладів району. Використання альтернативних видів палива на цих котельнях дозволить економити до 20% бюджетних коштів щорічно», – повідомив перший заступник губернатора.

За його словами, ця робота продовжується – навчальні та медичні заклади в інших районах області також планується перевести на альтернативні види палива. У наступному році таких об'єктів буде близько 16.

«Проводиться робота з впровадження енергозберігаючих технологій і в системі централізованого теплопостачання. Так, в 2012 році проведена реконструкція котельні по вул. Шевченка, 301а в м. Харкові з установкою експериментального котла. Коефіцієнт корисної дії котла досягає 98%. За рахунок більш повного використання теплотворного потенціалу палива, фактична економія споживання природного газу в порівнянні з котлами типу НІІСТУ-5, які раніше використовувалися на цій котельні, становить 40%», – повідомив Валентин Дулуб.

Теги