Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Підписано тристоронню угоду між облдержадміністрацією, профспілками та роботодавцями Харківської області

Підписано тристоронню угоду між облдержадміністрацією, профспілками та роботодавцями Харківської області

Сьогодні в ході засідання обласної тристоронньої соціально-економічної ради було підписано територіальну угоду на 2013-2015 роки між Харківською облдержадміністрацією, спільним представницьким органом сторони роботодавців Харківської області та профспілковими об'єднаннями Харківської області. Свої підписи під документом поставили голова ХОДА Михайло Добкін, голова об'єднання організації роботодавців Харківської області «Граніт», народний депутат України Анатолій Гіршфельд та голова об'єднання профспілок Харківської області Сергій Тесленко. «Сьогодні ми підписуємо територіальну угоду, яка стосується інтересів максимально багатьох жителів області. Необхідно підтримати людей, які керують підприємствами і ведуть їх до фінансового успіху, а з іншого боку, не можна забувати про інтереси трудових колективів – вони не повинні бути крайніми в ситуації, коли економічна кон'юнктура максимально несприятлива. Пошук золотої середини – одне із найголовніших завдань для людей, які сьогодні зібралися за цим столом», – зазначив Михайло Добкін.

Зі свого боку Анатолій Гіршфельд підкреслив, що результатом спільної тристоронньої роботи є те почесне 4 місце в рейтингу областей України, яке посідає зараз Харківщина. Він додав, що роботодавці регіону зробили гідний внесок у досягнення цих показників.

«Не можна не відзначити факт, що існує конструктивний діалог, і багато питань, які стоять зараз перед роботодавцями, вирішуються за допомогою облдержадміністрації. Вона завжди відкрита для вирішення тих проблем, які виникають у реальному секторі економіки, – заявив він. – Я хотів би також подякувати тристоронній групі, яка розробила цей документ, і вважаю, що у нас є всі передумови для того, щоб так само успішно підбити підсумки виконання цієї угоди через 3 роки».

Голова об'єднання профспілок області висловив думку, що угода дозволяє всім трьом сторонам рухатися в одному напрямку, прагнучи змінити на краще соціально-економічне становище жителів області і зробити серйозний крок у питаннях розвитку економіки та промисловості.

«Нам ще є над чим працювати, і лише об'єднавши зусилля з трьох сторін ми прийдемо до того, що порушень, які зараз ще існують у нас в області, буде менше. Готуючи цю угоду, ми знайшли ряд компромісних рішень, які дозволять успішно працювати і трудовим колективам, і керівникам, і владі, і в цьому процесі знайти кожному своє місце. Тільки спільно ми досягнемо того, що підсумки нашої роботи стануть ще більш продуктивними для кожного жителя нашої області», – підкреслив Сергій Тесленко.