Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У цьому році оздоровленням та відпочинком має бути охоплено не менше 70% дітей Харківської області

У цьому році оздоровленням та відпочинком має бути охоплено не менше 70% дітей Харківської області

Сьогодні під час засідання обласного штабу з питання організації оздоровлення та відпочинку дітей голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін поставив головам райдержадміністрацій і мерам міст обласного значення ряд завдань, які необхідно виконати в ході підготовки до літньої оздоровчої кампанії. За його словами, має бути оздоровлено не менше 70% всіх дітей, на 100% забезпечено оздоровлення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а охоплення дітей всіх соціально незахищених категорій має бути не нижче 80%. Також необхідно забезпечити своєчасну підготовку і відкриття всіх дитячих оздоровчих закладів області.

«Необхідно забезпечити підготовку таборів як мінімум на рівні минулого року, враховуючи вимоги санітарно-епідеміологічної служби, приписи Держтехногенбезпеки та інших контролюючих і перевіряючих органів. До літньої оздоровчої кампанії потрібно бути у всеозброєнні, що ви вже не раз демонстрували», – зазначив Михайло Добкін.

Губернатор повідомив, що голови РДА та мери міст будуть нести особисту відповідальність за підготовку та проведення оздоровчої кампанії. У тому числі слід передбачити фінансування кампанії в місцевих бюджетах.

«Один з етапів оцінювання обласної державної адміністрації Кабінетом міністрів враховує цей показник – не просто оздоровлення дітей, а скільки коштів з місцевих бюджетів було спрямовано на ці цілі», – підкреслив він.