Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Інвестиційний фонд дозволить вирішити проблему організації бізнесу в сільській місцевості

Інвестиційний фонд дозволить вирішити проблему організації бізнесу в сільській місцевості

Ідея заснувати інвестиційний фонд, покликаний надавати підтримку малому і середньому бізнесу, виникла восени 2012 року, коли з подібною ініціативою вийшов голова Ради Федерації роботодавців України Дмитро Фірташ. Про це повідомив сьогодні в ході брифінгу для представників ЗМІ голова Харківської ОДА Михайло Добкін. «У нас є донор цього фонду, ми сьогодні можемо від 3 до 5 млн. грн. направляти на кредитування проектів в малому бізнесі. Ми поки не вийшли на формат роботи фонду, немає навіть експертної ради, яка відбирала б проекти, а це дуже важливо, тому що тут необхідна думка незалежного фахівця. Не чиновники, а експерти повинні вирішити, що після отримання кредиту принесе користь, дозволить створити нові робочі місця, а що просто лопне як мильна бульбашка», – підкреслив губернатор.

Він додав, що без підтримки такого фонду у людей на місцях не буде можливості залучати фінанси, оскільки банки неохоче дають гроші під посівну кампанію, а розвиток бізнесу кредитується слабо або не має підтримки взагалі.

«Те, що у нас є сьогодні можливість за допомогою такого механізму вирішити проблему організації бізнесу в сільській місцевості – це один з хороших прикладів публічного приватного партнерства. З одного боку, корпоративна соціальна відповідальність компанії «Shell» створить умови для ведення бізнесу, а з іншого, влада, в тому числі, і за допомогою мікрокредитування, дозволить організувати цей бізнес», – заявив Михайло Добкін.