Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Для розвитку потрібно йти в ногу з сильними і приймати змагання найвищого рівня. Михайло Добкін

Для розвитку потрібно йти в ногу з сильними і приймати змагання найвищого рівня. Михайло Добкін

Про це сказав в програмі «Від влади до громади» в ефірі Харківського обласного радіо голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Там, де у нас є реальна можливість завоювати олімпійські медалі або медалі чемпіонатів світу і Європи, ми в цьому напрямку робимо акцент. Ось як, наприклад, з жіночою та чоловічою збірною України з біатлону. Ми дуже сильні в волейболі, стрільбі з лука. Збірна України з синхронного плавання базується на наших спортсменах. Ми досягаємо гарних результатів в окремих видах легкої атлетики. Ми маємо прекрасних стрибунів з трампліна, боксерів, борців. Велику славну історію має харківська велосипедна школа. Ті види спорту, де у нас немає сьогодні реальних досягнень, але є дуже талановиті тренери та спортсмени, які можуть завоювати медалі, але для цього їм потрібно добре готуватися, ми теж готові це фінансувати », - сказав голова ХОДА.

На його думку, одним з таких напрямків може бути будівництво в Харкові інфраструктурних об'єктів під Євро-2015 з баскетболу.

«Є думка окремих людей про те, що немає потреби проводити матчі Чемпіонату Європи з баскетболу у Харкові, бо у нас немає серйозних досягнень у цьому виді спорту. Я абсолютно не згоден з такою думкою і вважаю її абсолютно непрофесійною і поверхневою.

Будівництво інфраструктурних об'єктів під Євро-2015 крім самого стадіону, а це буде не тільки баскетбольний, а багатофункціональний стадіон, дозволить нам побудувати ще й нову спортивну базу для однієї або двох ДЮСШ, де вони зможуть тренуватися в абсолютно інших умовах. Крім баскетболу це ще гандбол, бадмінтон - всі ті види спорту, де ми маємо певні успіхи.

Тому будемо будувати, будемо розвиватися, будемо фінансувати спорт і будемо досягати серйозних результатів у всіх змаганнях», - сказав Михайло Добкін.