Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина один з лідерів з реалізації пілотного проекту зі зниження цін на ліки для осіб з гіпертонічною хворобою

Харківщина один з лідерів з реалізації пілотного проекту зі зниження цін на ліки для осіб з гіпертонічною хворобою

На Харківщині з минулого року успішно розпочато реалізацію пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби із поступовим переходом на референтні ціни на ліки для осіб з гіпертонічною хворобою. На даний час впорядковано реєстр хворих на гіпертонічну хворобу, до якого включено інформацію на майже 700 тис. хворих; визначено та постійно оновлюється перелік аптечних закладів, які беруть участі в проекті. Про це в ході розширеного засідання колегії Департаменту охорони здоров’я ХОДА повідомив директор Департаменту Олександр Галацан.

За його інформацією, відповідно до нормативних актів відпрацьовані організаційні заходи щодо забезпечення рецептурними бланками лікарських засобів, опрацьовано та реалізовано механізм часткового відшкодування їх вартості.

«На сьогодні конкретні результати реалізації проекту полягають у зниженні ціни на найбільш популярні і доступні лікарські засоби, які використовуються для лікування гіпертонічної хвороби, у середньому на 11 %, а на ряд дорогих ліків – на 30–35 %. За результатами виконання проекту у 2012 році Харківська область стала лідером серед інших регіонів України», - підкреслив Олександр Галацан.

Теги