Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Щодо оптимізації навчального процесу у с. Киселі Первомайського району Харьківської області

Щодо оптимізації навчального процесу у с. Киселі Первомайського району Харьківської області

Згідно з інформацією Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації (далі – Департамент) Первомайською районною державною адміністрацією спільно з районним відділом освіти було детально проаналізовано функціонування Киселівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів. 07.02.2013 головою Первомайської районної державної адміністрації Намчуком В.А. у с. Киселі проводився виїзний прийом громадян, під час якого розглядалися питання надання якісної освіти, підвищення ефективності функціонування навчального закладу в районі, раціонального використання бюджетних коштів.

Враховуючи той факт, що в Киселівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів навчаються 36 учнів, відсутні учні 1, 3, 6, 7, 10-х класів, за індивідуальною формою навчаються 4 учні 4-го класу та відповідно до перспективної мережі на наступні 5 років прогнозується зменшення учнівського контингенту, відділ освіти Первомайської районної державної адміністрації звернувся до Киселівської сільської ради стосовно винесення на розгляд громади с. Киселі питання про ліквідацію навчального закладу.

У разі надання згоди громади на ліквідацію школи, для учнів буде організовано підвіз до Правдинського навчально-виховного комплексу, відстань до якого становить близько 20 км, працівників школи буде забезпечено робочими місцями в навчальних закладах району.

Станом на 12.03.2013 збори територіальної громади с. Киселі з питання ліквідації школи не проходили, протокол зборів відсутній. У Киселівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів Первомайської районної державної адміністрації здійснюється навчально-виховний процес.

Відповідно до п.6 статті 11 Закону України «Про загальну середню освіту» ліквідація (реорганізація) загальноосвітнього навчального закладу у сільській місцевості допускається лише за згодою територіальної громади та належать до компетенції його засновника.