Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Люботині відпрацьовано план дій на випадок загрози хімічного зараження

В Люботині відпрацьовано план дій на випадок загрози хімічного зараження

Сьогодні в м. Люботин відбулися командно-штабні навчання, присвячені можливості виникнення надзвичайної ситуації техногенного характеру. Згідно з легендою навчань, на залізничній ст. Люботин перекинулися 3 вагони вантажного потяга, і в результаті руйнування цистерни вилилося близько 3 тонн хлору. У вірогідній зоні хімічного зараження знаходиться близько 800 осіб. Як зазначив голова обласної евакуаційної комісії, перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, мета навчань – перевірка готовності сил і засобів служб цивільної оборони м. Люботина, обласних служб та евакоорганів, систем управління, зв'язку та оповіщення, а також організація взаємодії між різними підрозділами.

«Надзвичайна подія може статися в будь-який час і в будь-якому місці, коли цього ніхто не очікує. Потрібно бути завжди готовими до того, що доведеться зіткнутися з критичною ситуацією, в якій необхідно діяти чітко і злагоджено. Спільні дії всіх служб та підрозділів повинні бути заздалегідь відпрацьовані, визначена послідовність і порядок взаємодії. Що б не сталося, ми повинні зробити все можливе. Для нас на першому місці – порятунок людських життів», – підкреслив Валентин Дулуб.

У навчаннях взяли участь керівники структурних підрозділів ХОДА, члени міськвиконкому м. Люботин, начальники обласних служб цивільної оборони, керівники Головного управління Служби надзвичайних ситуацій у Харківській області та ДП «Південна залізниця».

Підбиваючи підсумки штабних навчань, Валентин Дулуб подякував всім присутнім за хорошу роботу і готовність до ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

Теги