96% м'яса, що імпортується в Україну, ввозиться за «сірими» схемами
![96% м'яса, що імпортується в Україну, ввозиться за «сірими» схемами 96% м'яса, що імпортується в Україну, ввозиться за «сірими» схемами](/content/documents/650/64910/thumb-newsSpisok-190x120-2cc3.jpg)
Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. За його словами, через «сірий» імпорт за давальницькими схемами виробництво вітчизняного м'яса стає збитковим. «Значна частина імпортного м'яса ввозиться в країну за тіньовими схемами, воно низької якості, тому споживачі готові віддавати перевагу вітчизняному продукту, частку якого необхідно збільшити на м'ясному ринку України. За 2012 рік на Харківщині виробництво м'яса зменшилося – вироблено 111,7 тис. тонн, що склало 97,7% від рівня 2011 року. Очевидно, що вітчизняні виробники м'яса потребують протекціоністських заходів з боку держави», – зазначив він.