Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Зміївському районі відбувся урочистий мітинг, присвячений 70-й річниці героїчного подвигу радянських і чехословацьких воїнів у селі Соколове (доповнено)

У Зміївському районі відбувся урочистий мітинг, присвячений 70-й річниці героїчного подвигу радянських і чехословацьких воїнів у селі Соколове (доповнено)

У мітингу взяли участь Перший заступник Міністра оборони України Олександр Олійник, перший заступник Міністра оборони Чеської Республіки пан Властіміл Піцек, заступник голови обласної державної адміністрації Євген Савін, ветеран ВВВ, учасник бойових дій під Соколове, учасник параду Перемоги 1945 року Дмитро Крячко, народний депутат України Євген Мураєв, Генеральний консул Республіки Польща у Харкові Ян Гарант, Генеральній консул Російської Федерації у Харкові Сергій Семенов, почесний консул Чеської республіки у Харкові Олег Чигринов та інші. Після мітингу відбулася церемонія покладання квітів до братської могили радянських та чехословацьких воїнів.

«70 років тому на цій землі відбулися героїчні події, які увійшли в історію, як один з найвидатніших зразків мужності і героїзму виявлених у ході Великої Вітчизняної війни. Наша пам'ять зобов’язана шанувати те, за що наші славетні пращури проливали кров і віддавали життя. Безмежна ім за це вдячність. Сьогодні подвиг радянських і чехословацьких воїнів під Соколове продовжує надихати військовослужбовців наших країн віддано служити народові та стояти на варті спокою і миру нашої землі», - звернувся до присутніх Олександр Олійник.

Заступник голови обласної державної адміністрації Євген Савін привітав усіх від імені голови ХОДА Михайло Добкіна у цей героїчний та трагічний день.

«Битва у Соколове є одним з найважливіших етапів звільнення Харківської області від німецько-фашистських загарбників. Битва, коли вперше в бій з німецько-фашистськими загарбниками вступив Чехословацький батальйон, битва, в якій загинули сотні бійців, битва, в якій загинув Отакар Ярош. Вічна пам'ять героям, нашим ветеранам. Завдяки їм ми живемо у вільній та незалежній країні», - сказав Євген Савін.

Теги