Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Щодо виконання робіт з ремонту та обслуговування автодоріг у Харківській області

Щодо виконання робіт з ремонту та обслуговування автодоріг у Харківській області

Згідно з інформацією Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури облдержадміністрації замовником по всьому комплексу дорожніх робіт в регіоні за рахунок коштів державного бюджету є Служби автомобільних доріг у Харківській області (далі – Служба), яка підпорядкована Державному агентству автомобільних доріг України (Укравтодору).

За повідомленням Служби від 27.02.2013 №451/03 Державною фінансовою інспекцією в Харківській області (Держфінінспекція) з 31.08.2012 року по 22.10.2012 року було проведено перевірку Служби, якою під час перевірки надані всі необхідні документи.
Службі автомобільних доріг у Харківській області Держфінінспекцією пред’явлені претензії на суму 7,5 млн.грн., на що Служба подала позов на вимоги Державної фінансової інспекції в Харківській області до Харківського окружного адміністративного суду. Розгляд позиву назначено на 05.03.2013 року.
Одночасно Службою повідомлено відносно 14000 тон матеріалу, який був заготовлений філіями Дочірнього підприємства «Харківський облавтодор» для приготування протиожеледних матеріалів, про які йдеться в коментарях начальника Держфінінспекції. Враховуючи обставини, що для безпечного руху автотранспорту та з метою збереження дорожнього покриття при
забезпеченні водовідводу із проїзної частини виконуються роботи з зрізання та планування узбіч і обсяг у 14000 тон, про який повідомляє Державна фінансова інспекція в Харківській області цілком пояснюється. Мережа доріг, яка обслуговується 29 філіями ДП «Харківський облавтодор» складає 9619,6 км і згідно розрахунків – загальна протяжність доріг, на яких була виконана вищевказана робота, складає понад 140 км – 1,5% від мережі, яка обслуговується, в середньому по 4,8 км на кожне підприємство. Крім вищевказаних робіт, по закінченню зимового сезону проводяться роботи по прибиранню залишків протиожеледних матеріалів в містах їх нагромадження – біля бордюрів, на мостах.
Крім того, ДП «Харківський облавтодор» також оскаржує висновки Державної фінансової інспекції в Харківській області з питань своєї господарської діяльності, яка не відноситься до компетенції Служби, а саме:
- з питання щодо порушення тендерного законодавства (загальна сума 298,3 млн.грн.), яке вирішується шляхом переговорів та врегулювання в рамках чинного законодавства України;
- з питання щодо порушень, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів (24,5 млн.грн.), яке оскаржується у Харківському окружному адміністративному суді.