Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові з робочим візитом перебуває Наталія Королевська (доповнено)

У Харкові з робочим візитом перебуває Наталія Королевська (доповнено)

Сьогодні в Харкові з робочим візитом перебуває Міністр соціальної політики України Наталія Королевська. Міністр відвідала Український науково-дослідний інститут протезування, протезобудування та відновлення працездатності. Там Наталія Королевська оглянула зразки продукції, виробничу ділянку і ділянку реабілітації, ознайомилася з роботою роботизованої системи «Локомат» та поспілкувалася з пацієнтами.

«Це унікальний інститут. Їх було всього два в Радянському Союзі, а залишився один, який сьогодні обслуговує всю Україну. Я приїхала сюди для того, щоб побачити все особисто, зустрітися з колективом, щоб спільно розробити Програму на 2013-2014 роки, яка стосувалася б оновлення обладнання, застосування новітніх технологій і взаємодії з «Укрпротезом». Ми вважаємо, що наша протезна промисловість має вийти на новий рівень, а для цього необхідна державна підтримка. Ми будемо працювати над тим, щоб в країні випускалися якісні протези. Найголовніше, що є в цьому інституті – висококваліфіковані фахівці, люди, які люблять свою роботу і присвятили їй своє життя, на яких тримається протезування в Україні», – зазначила вона.

Зі свого боку Наталя Королевська гарантувала підтримку галузі з боку Міністерства та фінансування всіх потреб на 2013 рік у повному обсязі.

Довідка. Український науково-дослідний інститут протезування, протезобудування та відновлення працездатності є єдиною в Україні установою, що займається рішенням питань комплексної реабілітації інвалідів із патологією опорно-рухового апарата з усіх областей України й інших регіонів.

У структурі інституту 14 наукових і 4 клінічних підрозділи. Клінічна база інституту має 180 ліжковий фонд, де щорічно більш 1500 інвалідів одержують висококваліфіковану допомогу. Клінічні відділення оснащені сучасним устаткуванням і дозволяють проводити реабілітаційну роботу з протезування при ампутаційних і уроджених дефектах кінцівок з усіма необхідними дослідженнями та операціями, а також надавати комплексну відновлювальну допомогу дітям-інвалідам при уроджених дефектах кінцівок, рахітичних варусних і вальгусних деформаціях і ДЦП, при вражені м'язів таза і тазостегнового суглоба. Також у відділенні комплексної реабілітації і протезування осіб похилого віку і із судинними захворюваннями проводиться комплексне лікування, хірургічна підготовка і протезування осіб похилого віку з важкою патологією і судинними захворюваннями кінцівок.

За результатами роботи закладу, раціональне забезпечення сучасними протезно-ортопедичними засобами дозволяє повернути до трудової діяльності більш 80 % пацієнтів, а методики відновлювального лікування при наслідках травм і захворювань опорно-рухового апарата (неправильно зрослі переломи, хибні суглоби трубчастих кісток, патологія великих суглобів і ін.) дозволяють у 90-95 випадках відновити опороздатність пацієнта і його працездатність.

В інституті створена учбово-практична база для підготовки фахівців із спеціалізації «Біотехнічні апарати в протезуванні» на базі вищої школи. На постійно діючих курсах підвищення кваліфікації на базі інституту проходять навчання новим технологіям виготовлення протезно-ортопедичних виробів спеціалісти різноманітного профілю з протезно-ортопедичних підприємств всієї України.