Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Підготовка до проведення в Україні Євробаскету-2015 сприятиме розвитку спортивної інфраструктури

Підготовка до проведення в Україні Євробаскету-2015 сприятиме розвитку спортивної інфраструктури

На розширеному засіданні Кабінету Міністрів України за участю Президента України Віктора Януковича в рамках презентації Програми економічної активізації на 2013-2014 роки Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул представив заходи з розвитку інфраструктури та інші важливі для країни проекти. Він повідомив, що Програмою Активізації розвитку економіки передбачено державне фінансування заходів з підготовки та проведення в Україні Євробаскету-2015.

«Кошти підуть на будівництво тренувальних спортивних комплексів і баз, капітальні ремонти київського Палацу спорту та «Метеору», а також на інвестиції в інфраструктуру міст, що приймають Фінал Чемпіонату Європи з баскетболу», - сказав Олександр Вілкул.

За його словами, продовжиться реалізація програми «Хокей України». В тому числі - цього року будуть відкриті сучасні Льодові арени в Луганську, Дружківці та Севастополі.

Президент України Віктор Янукович у своєму заключному виступі запропонував провести в 2014-2015 роках Національний турнір шкільних баскетбольних команд. За його словами, спорт - це найкращий спосіб популяризації здорового способу життя.

«Україна в 2015 році буде проводити фінальний турнір чемпіонату Європи з баскетболу. Є прекрасна можливість зацікавити цим видом спорту ще більше дітей, дати їм альтернативу сумнівним вуличним розвагам», - сказав Віктор Янукович.