Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Борівщина передала Всеукраїнську естафету пам'яті «Слава визволителям України» Куп'янському району (доповнено)

Борівщина передала Всеукраїнську естафету пам'яті «Слава визволителям України» Куп'янському району (доповнено)

Сьогодні Куп'янський район прийняв від Борівського Всеукраїнську естафету пам'яті «Слава визволителям України». Відбувся урочистий мітинг, присвячений 70-річчю визволення Куп'янського району від фашистських загарбників, під час якого ветерани Борівського району вручили представникам Куп'янщини Прапор Перемоги і капсулу з священною землею з братської могили. У мітингу взяли участь начальник управління внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю ХОДА Володимир Зінченко, представники місцевого самоврядування, ветеранських та громадських організацій району.

«Цей рік проходить під знаком 70-річчя визволення Харкова та області від німецько-фашистських загарбників. Значення Великої Перемоги важко переоцінити – це та подія, яка об'єднує весь народ як ніяка інша. Саме тому 70-річчя святкування цієї дати знаходиться під особливим контролем у Президента України. У минулому році їм було видано Указ, який мобілізує нас на проведення заходів по всій Україні для того, щоб не згасла пам'ять про великий подвиг нашого народу. Особливо вселяє впевненість у тому, що пам'ять про цей подвиг буде вічною, присутність тут дітей і ветеранів інших фронтів – афганського і чорнобильського. Це означає, що прапор переходить в надійні руки і пам'ять про Велику Перемогу збережеться у всіх наступних поколіннях», – зазначив Володимир Зінченко.

Всеукраїнська естафета пам'яті «Слава визволителям України» стартувала 1 лютого 2013 року в Борівському районі і протягом тижня обійшла всі населені пункти району в ті дні, коли вони звільнялися. На Харківщині Всеукраїнська естафета проходитиме до 19 вересня – дня остаточного звільнення всієї області. У проведенні естафети візьмуть участь члени 43 міських та районних ветеранських організацій, 1456 первинних ветеранських організацій Харківської області.