Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відкрився Українсько-Індійський академічний центр

У Харкові відкрився Українсько-Індійський академічний центр

Сьогодні в приміщенні Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна за участі Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Індія в Україні Раджіва Кумара Чандера відбулася урочиста церемонія відкриття Українсько-Індійського академічного центру. Центр створено з метою встановлення і розвитку плідних зв'язків університету з Індією в культурній, науковій та освітній сферах, проведення різних заходів індійської тематики для поширення знань про Індію серед широкої громадськості, сприяння програмам студентського обміну ITEC і ICCR, допомоги індійським студентам, які навчаються в Харкові і сприяння організації їхнього дозвілля.

Проректор з науково-педагогічної роботи Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна Юрій Холін від імені ректора і від усього багатотисячного колективу викладачів університету привітав усіх у зв'язку зі святом, яке об'єднує сьогодні Україну й Індію.

«Наш університет за всі роки своєї історії має прекрасні традиції міжнародного співробітництва. У той же час, ми живемо в іншому світі. 21 століття - століття нових технологій. Це означає, що ми повинні наші традиції заломлювати до вимог сучасності. Та дружба, те взаєморозуміння, які були протягом багатьох десятків років, це незабутній спогад про прекрасні часи. Ми сьогодні, відкривши такий академічний центр, будемо сприяти тому, щоб співробітництво розвивалося на новому рівні. Щоб молоді люди з наших країн ближче знайомилися, дізнавалися про культуру один одного. Центр створює основу для того, щоб здійснювати спільні освітні, наукові, культурні проекти. Я сподіваюся, що з самого першого дня свого функціонування, академічний центр дійсно стане центром тяжіння нової енергетики, нових ідей, людей і взагалі відкриє нову сторінку у співробітництві наших країн», – сказав Юрій Холін.

«Я дуже радий бути присутнім на цій зустрічі, яка є символом відновлення дружніх відносин між Україною та Індією. Дуже важливим є участь молодого покоління в побудові даних зв'язків між країнами. Я абсолютно впевнений, що центр буде служити виконанню даних цілей. Також причиною відкриття даного центру є важливість вивчення історії культури Індії. Тому центру буде надаватися повна підтримка з боку посольства Індії в Україні. 2013 є Роком української культури в Індії. А 2014 рік буде Роком індійської культури в Україні. У зв'язку з цим буде організовано низку заходів в Україні, в Індії, в тому числі в Харківському національному університеті», - сказав Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Індія в Україні Раджів Кумар Чандер.