Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Кредитування сільськогосподарської галузі є важливою умовою її ефективного розвитку

Кредитування сільськогосподарської галузі є важливою умовою її ефективного розвитку

Про це йшлося під час всеукраїнської селекторної наради з питань підготовки до проведення комплексу весняно-польових робіт у поточному році, стану галузі тваринництва та цінової ситуації на продовольчому ринку. Сільськогосподарські підприємства Харківщини охоче користуються кредитами комерційних банків, оскільки кредитні кошти необхідні для вирішення поточних і перспективних завдань.

За даними Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, згідно з  розрахунком–прогнозом потреба в банківських кредитах сільськогосподарських підприємств області для проведення комплексу весняно-польових робіт у 2013 році становить 280 млн. гривень.

З початку року 10 господарств області вже залучили кредитні кошти на суму 3,8 млн. гривень, з них короткострокових кредитів залучено на суму 2,6 млн. гривень, середньострокових на суму 1,2 млн. гривень.

Всього ж за даними Національного банку України в Харківській області в 2012 році залучили кредити 218 господарств на суму 465,4 млн. гривень.

В загальному обсязі кредитних коштів питому вагу становили короткострокові кредити – 233,1 млн. гривень (50,1%). На другому місці – середньострокові – 86,1 млн. гривень (18,5%). На третьому довгострокові – 15,4 млн. гривень або 3,3%.

Теги