Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Завод ім. Шевченка залишиться у технологічному процесі створення нової військової техніки

Завод ім. Шевченка залишиться у технологічному процесі створення нової військової техніки

Як зазначив під час традиційної зустрічі з представниками ЗМІ «Чай з губернатором» голова ХОДА Михайло Добкін, концерн «Укроборонпром» неодноразово перераховував кошти заводу ім. Шевченка, за допомогою яких була проведена, хоча ще не завершилася, оптимізація кількості працівників підприємства, і була можливість виконати ті замовлення, які були взяті, але на них не було коштів. 

«Ситуація там наступного характеру: борги із зарплати сьогодні не зростають так, як раніше — по 30 млн. щомісяця, але і старі борги поки що не виплачуються. Тому потрібні кошти, щоб і скоротити старий борг, і зменшити кількість працюючих там людей, тому що та кількість, яка сьогодні є, значно перевищує необхідну для виконання замовлень, які реально можна зробити. 

У мене була розмова з керівництвом «Укроборонпрому», вони довго з’ясовували, чи потрібний їм завод ім. Шевченка у процесі створення військової техніки на заводі ім. Малишева. На щастя, вони прийняли нашу позицію і не відмовилися від заводу ім. Шевченка. Зараз вирішується питання, чи буде цей завод частиною заводу ім. Малишева після реорганізації, чи це буде окреме підприємство. Ми все ж таки схиляємося до того, щоб це було окреме підприємство. Може, настануть часи, коли ми повернемо частину колишньої потужності заводу ім. Шевченка. Але вже є чітке розуміння того, що завод ім. Шевченка задіяний у технологічному процесі створення нової військової техніки, а значить, будуть кошти», - підкреслив Михайло Добкін.