Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Добкін відкрив виставку живопису Віктора Чауса

Михайло Добкін відкрив виставку живопису Віктора Чауса

Сьогодні у художньому салоні «Смальта» відкрилася виставка живопису Віктора Чауса «Натхнення». Подивитись на роботи митця прийшов голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Я і ще дуже багато людей чекали на цю виставку для того, щоб ще раз мати можливість побачити прекрасні роботи людини, яка хоч і починала свої перші кроки в Криму, але тим не менше максимально відкрила свій талант і реалізувалася саме в Харкові. Що й не дивно, враховуючи яку ми маємо школу художників, яка сформувалася у нас в середині 19 - початку 20 століття. Я впевнений, що його роботи принесуть масу задоволення справжнім поціновувачам мистецтва. Сподіваюся, що багато людей знайдуть тут те, що шукали. Хтось може для себе знову відкриє роботи Віктора Чауса. За себе хочу сказати, що у мене вдома, біля кімнат, де мешкають дві мої молодші дочки, висить прекрасна робота Віктора Миколайовича, якою я завжди милуюся», - сказав Михайло Добкін.

Довідка. Перша персональна виставка художника у Харкові відбулася у 1981 році. У 1998-2004 роках він обіймав посаду Голови секції живопису Харківської організації Національної спілки художників України, у 2000 р. отримав почесне звання "Заслужений діяч мистецтв Украіни". Також за створення високохудожніх творів живопису Віктору Чаусу присуджено творчу премію Харківського міськвиконкому.

Наразі митець керує творчою портретно-жанровою майстернею в Харківській державній академії дизайну і мистецтв, у 2002 р. йому присвоєно вчене звання – професор.