Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Створення сільськогосподарських кооперативів на Харківщині є нагальною потребою

Створення сільськогосподарських кооперативів на Харківщині є нагальною потребою

Про це свідчать результати вивчення думки голів сільських та селищних рад щодо необхідності створення сільськогосподарських кооперативів на селі та напрямків діяльності цих кооперативів. Опитування проводилось Департаментом агропромислового розвитку ХОДА в рамках громадського обговорення ініціативи Міністерства аграрної політики і продовольства України «Рідне село».

«За результатами опитування 438 голів сільських та селищних рад встановлена нагальна потреба у створенні, перш за все, заготівельно-збутових та переробних кооперативів. Вони склали майже 50% у структурі відповідей, – зазначила під час загальних зборів уповноважених представників – членів Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області перший заступник директора Департаменту АПР ХОДА Олена Кулик. – Не менш актуальною визначена необхідність створення постачальницьких і сервісних кооперативів. Їх частка склала майже 30%».

Надалі Департамент АПР ХОДА разом з органами місцевого самоврядування і місцевими органами виконавчої влади проводитиме масштабну роз’яснювальну роботу, залучивши для цього Обласну дорадчу службу, аграрні ВНЗ та науку, щоб з виїздом безпосередньо до району, до кожного села, проводити спеціальні тренінги, виявляти лідерів у громадах, і створювати кооперативи.