Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Проїзд дорогами Харківської області буде забезпечений за будь-яких погодних умов

Проїзд дорогами Харківської області буде забезпечений за будь-яких погодних умов

«Взимку ситуації можуть складатися дуже різні, але ми готувалися до цього. У ході підготовки до зими ми намагалися передбачити всі можливі варіанти для того, щоб їм протидіяти», – повідомив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. За його словами, для роботи в зимовий період в районах та містах області підготовлено 688 одиниць спеціалізованої техніки та обладнання, в тому числі 10 бульдозерів, 48 автогрейдерів, навантажувачі, спеціальні автомобілі для перевезення дорожніх робочих. Також заготовлено 65 тис. тонн посипальних матеріалів, зокрема, пісок, сіль і суміш, якою поливаються дороги для швидкого усунення ожеледі.

Також створено обласний оперативний штаб з дорожньої безпеки. У всіх структурних підрозділах ДП «Облавтодор» призначені оперативні чергові, цілодобово здійснюється контроль стану доріг загального користування. За кожною ділянкою доріг закріплені відповідальні працівники Служби автомобільних доріг Харківської області та «Облавтодору», розроблений порядок інформаційної взаємодії.

«Це дає можливість спільно реагувати на складні ситуації. За цей і минулий рік ніде в області не було жодного випадку, щоб люди залишилися сам на сам з бідою. Я сподіваюся, що їх і не буде», – додав Валентин Дулуб.

Теги