Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

1 млрд. 401 млн. грн. передбачено у державному бюджеті на оновлення автопарку служби екстренної медичної допомоги

1 млрд. 401 млн. грн. передбачено у державному бюджеті на оновлення автопарку служби екстренної медичної допомоги

Про це повідомив сьогодні під час відеоконференції на тему "Діяльність служби екстренної медичної допомоги та медицини катастроф" директор Департаменту реформ та розвитку медичної допомоги Міністерства охорони здоров’я України Микола Хобзей. «Сьогодні найбільш актуальне питання для всіх територій – це зношеність санітарних автомобілів служби екстреної медичної допомоги. Тож це питання буде пріоритетним при перегляді держбюджету в першому кварталі. В проекті бюджету, що затверджений на 2013 рік, на придбання автомобілів та оновлення застарілого парку передбачена сума в 1 млрд. 401 млн. грн.», - сказав він.

У Харківській області за словами начальника Головного управління охорони здоров’я ХОДА Олександра Галацана, у службі екстреної медичної допомоги всього 244 автомобіля. З них понад 200 потребує заміни.

«Це дуже болюче питання, яке потребує значних капіталовкладень. За нашими підрахунками не менше 75-80 млн.грн. У бюджеті області винайти такі кошти протягом року неможливо. Тому ми дуже сподіваємось, що держава все ж таки надасть в цьому році цільову субвенцію не лише на медикаменти, але й на оновлення спеціалізованого транспорту. Від цього також залежить виконання нормативу доїзду до хворого», - сказав Олександр Галацан.