Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У зв’язку із збільшенням прожиткового мінімуму перераховано розмір пенсій, доплат і соціальних виплат

У зв’язку із збільшенням прожиткового мінімуму перераховано розмір пенсій, доплат і соціальних виплат

Законом України «Про Державний бюджет України на 2013 рік» встановлено прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність: 894 грн. з 1 січня 2013 року та 949 грн. з 1 грудня 2013 року. Мінімальний розмір пенсії встановлено на рівні прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. Про це повідомляє Пенсійний фонд України в Харківській області. За кожний рік понад 35(25) років для чоловіків та 30(20) років для жінок розмір пенсії збільшується на 1% від розміру пенсії, яка обчислена відповідно до статті 27 Закону про пенсійне страхування, але не більше 1% відсотка від прожиткового мінімуму.

Мінімальний розмір пенсії по втраті годувальника визначений виходячи з прожиткового мінімуму і складає на одну особу – 100%; на дві особи – 120%; на три та більше осіб – 150%.

Перераховано підвищення ветеранам та дітям війни, мінімальні розміри виплат на утриманців військовослужбовцям строкової служби та членам їх сімей, довічні державні стипендії, мінімальні розміри пенсій по інвалідності внаслідок аварії на ЧАЕС та адресна допомогу ліквідаторам аварії, розмір пенсії шахтарів та доплата до пенсій по втраті годувальника членам сім'ї шахтарів, пенсії за особливі заслуги та ін.

Виходячи з прожиткового мінімуму в розрахунку на одну особу 1108 грн. з 1 січня 2013 року перераховано надбавку за донорство крові та її компонентів, її розмір нині складає 110,80 грн.

Відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» працюючим пенсіонерам розмір пенсії у разі збільшення розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, не перераховується.