Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Для проходження зовнішнього незалежного оцінювання 2013 року вже подало документи 30 осіб

Для проходження зовнішнього незалежного оцінювання 2013 року вже подало документи 30 осіб

4 січня 2013 року розпочато реєстрацію осіб, які виявили бажання взяти участь у зовнішньому незалежному оцінюванні. Подати реєстраційні документи майбутні вступники матимуть змогу до 5 березня. Детальна інформація про порядок подання документів розміщена на веб-сайтах Українського та Харківського регіонального центрів оцінювання якості освіти. Про це повідомив директор регіонального центру оцінювання Олександр Сидоренко. «На 8 січня ми отримали вже перші 20 заяв, сьогодні їх вже біля 30. Першим зареєстрованим учасником ЗНО у Харківській області став випускник ЗОШ №103, мешканець смт. Кулиничі Денис Корж. Активність майбутніх абітурієнтів досить інтенсивна», – зазначив він.

На думку директора, причина активності школярів у тому, що центр оцінювання разом з Департаментом науки і освіти ХОДА восени провели 12 виїзних нарад, де зустрілися з директорами усіх шкіл області, керівниками методичних об’єднань, завідуючими відділами освіти. Було підбито підсумки роботи за 5 років та обговорено організацію ЗНО-2013. На сьогоднішній день у всіх без винятку школах Харківської області, де є 11 клас, проведено уроки по тематиці підготовки до ЗНО.

«Результати цієї роботи ми бачимо з перших днів: ті пакети документів, які ми отримали за цей час, бездоганно оформлені, жоден не йде на розгляд регламентної комісії, чиїм завданням є вирішення спірних питань у разі неточностей або неохайностей у оформленні документів», – зазначив Олександр Сидоренко.

Він нагадав, що, як і минулого року, абітурієнт має роздрукувати з сайту реєстраційну карту, заповнити її, вклеїти 2 фотокартки, додати копію свідоцтва про народження або паспорту, копію атестату про загальну середню освіту або довідку зі школи про те, що він у 2013 році буде випускником 11 класу, та надіслати до центру поштою. На сайті центру оцінювання для кожного майбутнього абітурієнта буде згенеровано власну сторінку, куди матиме доступ тільки він. Там учень зможе отримати всю інформацію – від методичних порад, розкладу ЗНО, адреси пунктів тестування до результатів.

Олександр Сидоренко рекомендує не відкладати процедуру реєстрації на останні дні лютого – адже щороку вся лавина заяв припадає саме на останні 2-3 тижні. Вона створює серйозні ускладнення роботі центру оцінювання та регламентної комісії.  

Теги