Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Андрій Моченков привітав співробітників ДНВП «Об'єднання Комунар» з 85-річчям підприємства

Андрій Моченков привітав співробітників ДНВП «Об'єднання Комунар» з 85-річчям підприємства

ДНВП «Об'єднання Комунар» відзначає своє 85-річчя. Сьогодні заступник голови ХОДА Андрій Моченков відвідав підприємство, від імені глави області Михайла Добкіна привітав співробітників об'єднання зі святом, вручив Подяки голови ХОДА і побажав, щоб продукція підприємства ще багато десятиліть була затребувана як в Україні, так і за кордоном. «Вже в 1927 році саме ваш колектив створював бренд Харкова, це потім вже з'явився ХТЗ і багато інших підприємств. А на початку індустріалізації стояв саме ваш трудовий колектив і ваше підприємство. Сьогодні Харківщина пишається вашими здобутками та успіхом, Харків зовсім неможливо уявити без колективу «Комунара». Ті бренди, які існують, - «Уран», «Протон», «Зеніт», - це гордість України, інших країн пострадянського простору і вашого колективу», - з такими словами Андрій Моченков звернувся до співробітників підприємства.

Довідка. Історія об'єднання веде початок з 1927 року. У 1928-29 роках були обладнані майстерні, а з 1930 року почали працювати перші виробничі цехи. У січні 1932 року розпочав свою роботу завод з виробництва електроінструментів, а з 1934 року було налагоджено виготовлення першого в країні фотоапарата «ФЕД». З 1952 року ДНВП «Об'єднання Комунар» спеціалізується на випуску бортової і наземної апаратури, систем управління ракет-носіїв оборонного та космічного призначення, апаратури систем управління для космічних апаратів. Одночасно з розвитком виробництва апаратури ракетної техніки в 1954 році завод освоїв випуск радіоприймачів «Зірка», «Донець», «Харків».

З 1997 року ДНВП «Об'єднання Комунар» взяв участь у виготовленні системи управління ракети «Зеніт-3SL», призначеної для використання в рамках міжнародних проектів «Морський старт», «Альфа» і «Глобалстар». З 1999 року на замовлення «Укрзалізниці» ДНВП «Об'єднання Комунар» розпочало випуск комплектуючих для плацкартних залізничних вагонів.