Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Кошти від продажу стадіону «Металіст» будуть витрачені на важливі для Харкова і області інфраструктурні об'єкти

Кошти від продажу стадіону «Металіст» будуть витрачені на важливі для Харкова і області інфраструктурні об'єкти

Як повідомив сьогодні в ході брифінгу голова ХОДА Михайло Добкін, він буде звертатися до Президента України Віктора Януковича з проханням залишити в обласному бюджеті усі кошти, які будуть виручені від продажу стадіону «Металіст». За словами очільника області, ці гроші планується витратити на інфраструктурні об'єкти, важливі для міста і області. «Нам потрібно вибрати певні пріоритети і створити список найбільш значущих соціальних об'єктів для нашого регіону. Я обов'язково буду звертатися до Президента України Віктора Януковича, щоб вся сума залишилася в обласному бюджеті, щоб ми могли її повністю використати. Ніхто не скасовував бюджетний кодекс, і можливі деякі вилучення у разі перевищення дохідної частини бюджету. І перед тим, як звертатися до глави держави, я збираюся показати йому, на що наша територіальна громада збирається витратити ці кошти», – повідомив глава області.

За його словами, в список об'єктів може увійти будівництво нових лікарень, спортивних об'єктів, дорожніх розв'язок. Список буде розроблятися спільно обласним та міським керівництвом.

«Тут будуть враховані інтереси і міста, і області. Я думаю, що я, Геннадій Кернес, Сергій Чернов з цілого списку великих об'єктів, які необхідні нашому регіону, знайдемо найважливіші, найбільш гідні. Що найголовніше, отримавши за рахунок продажу стадіону додаткові кошти і побудувавши різні інфраструктурні об'єкти, ми не втратимо і стадіон. Він як був у Харкові, так і залишиться. Ефективне використання комунального майна – це те завдання, яке ставлять перед керівництвом міста виборці, переді мною – Президент. Чим більш ефективне управління комунальним майном, тим більших результатів можна досягти. Ось один з найяскравіших прикладів», – зазначив Михайло Добкін.