Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Доходи харківських театрів зросли на 20-50%

Доходи харківських театрів зросли на 20-50%

Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. «За останні декілька років ми створили умови для того, щоб з'явилася конкуренція між театральним установами Харкова, і результат нас радує. Кількість прем'єр в театрі ім. Шевченка, театрі ім. Пушкіна, театрі юного глядача, ляльковому театрі та ХНАТОБ в порівнянні з попередніми роками збільшилася в рази, отже, це дало можливість наповнення кас театрів. Доходи театрів в порівнянні з попередніми періодами зросли на 20-50%. Ці кошти залишаються в управлінні театру і спрямовуються як на виплату заробітної плати артистам, так і на проведення необхідних будівельних робіт», – зазначив він.

Також заступник губернатора наголосив, що багато театрів вимагають серйозних капіталовкладень. В першу чергу це стосується театру ім. Шевченка, який навряд чи вийде реконструювати без допомоги держави. У той же час, за рахунок коштів обласного бюджету було відремонтовано глядацький зал в ляльковому театрі.

Євген Савін також нагадав, що на сьогодні Харківський національний театр опери та балету переданий в державну власність і фінансується з держбюджету.

«Це дало нам можливість при плануванні бюджету на 2013 рік реально відчути фінансову свободу. У нас по 2012 року дефіцит галузі культури та мистецтва становив близько 27 млн. грн. Я сподіваюся, що 2013 рік буде набагато простіше», – додав він.