Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Добкін подарував скрипку талановитому юному музиканту Дмитру Удовиченку

Михайло Добкін подарував скрипку талановитому юному музиканту Дмитру Удовиченку

Сьогодні в ході урочистої церемонії нагородження стипендіатів Харківського фонду підтримки молодих обдарувань голова ХОДА Михайло Добкін вручив учневі 8 класу середньої спеціальної музичної школи Дмитру Удовиченку скрипку роботи італійського майстра Цезаря Магріні. З проханням подарувати хлопчикові скрипку до губернатора області звернувся видатний музикант Володимир Співаков. На що Михайло Добкін з радістю відгукнувся.

«Так сталося в твоєму житті, що на твій талант звернула увагу людина, яка має право даним Богом йому талантом судити про таланти інших людей. Ця скрипка не від мене, і не від Геннадія Кернеса. Це скрипка від тримільйонної територіальної громади, яка тобі її передає в надії, що ти максимально скористаєшся всіма її можливостями. Щастя тобі, удачі, прославляй наше місто, регіон, нашу країну і завжди пишайся, що ти народився в Харкові», - звернувся Михайло Добкін до юного музиканта.

Дмитро Удовиченко подякував главі області за такий подарунок.

«Я хотів би сказати велике спасибі. Більш дорогого подарунка я ще не отримував у своєму житті. Тим більше це скрипка відомого майстра. Коли після концерту в Москві Володимир Співаков сказав мені, що в Харкові мені подарують скрипку, то я в цьому сумнівався. Але зараз, коли я стою на цій сцені зі скрипкою в руках, я розумію, що сталося диво», - сказав юний скрипаль.

Також він попросив Михайла Добкіна зробити так, щоб оркестр Володимира Співакова міг приїхати до Харкова і дати концерт для харків'ян. Губернатор Харківщини пообіцяв, що в 2013-2014 рр. маестро Володимир Співаков обов'язково виступить на сцені Харківської філармонії.