Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Добкін вручив іменні стипендії Харківського фонду підтримки молодих обдарувань

Михайло Добкін вручив іменні стипендії Харківського фонду підтримки молодих обдарувань

Сьогодні в Харківському національному академічному театрі опери та балету імені М.В. Лисенка відбулася урочиста церемонія нагородження стипендіатів Харківського фонду підтримки молодих обдарувань. Іменні стипендії вручав Президент Фонду, голова Харківської ОДА Михайло Добкін. «Традиційно наприкінці року трапляється багато хороших подій, серед яких особливе місце посідає вручення стипендій Фонду підтримки молодих обдарувань. Ми вшановуємо педагогів та обдарованих молодих людей, які зуміли знайти в собі сили шляхом відмови від безлічі спокус, які є в цьому житті, і концентрації зусиль досягти своєї мети. Їх успіхи – це не особисті досягнення, а привід для гордості багатомільйонної громади та 46-мільйонної держави. Переможців відбирало дуже суворе експертне журі, і для мене величезна честь сьогодні на цій сцені вручити стипендії та відзнаки тим, хто серед багатьох видатних і талановитих дітей виявився найкращим. Все, що заклав Євген Петрович Кушнарьов 18 років тому, існує досі і живе своїм життям, незважаючи на те, що цієї видатної людини вже з нами немає», – зазначив губернатор у вітальній промові.

Стипендії Фонду присуджуються талановитим дітям за 5 напрямками: «Точні, природничі та гуманітарні науки» – номінації учні та студенти, «Література і мистецтво» – номінації «Література, образотворче мистецтво, прикладна творчість» і «Музика», а також «Спорт».

Також Михайло Добкін і Валентина Кушнарьова вручили стипендії пам'яті Євгена Кушнарьова студентці 5-го курсу Харківського національного медичного університету, лауреатові Всеукраїнського конкурсу «Нові імена України» Анні Степаненко, молодшому науковому співробітникові Інституту теоретичної фізики імені Ахієзера ННЦ «ХФТІ» Сергію Ніколаєнку та чемпіону 30-х Олімпійських ігор в Лондоні з важкої атлетики Олексію Торохтію.