Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Cтворена цілісна структура Служби екстреної медичної допомоги Харківської області

Cтворена цілісна структура Служби екстреної медичної допомоги Харківської області

Відповідно до Закону України «Про екстрену медичну допомогу» з 1 січня 2013 року починає діяти Служба екстреної медичної допомоги. З цього дня система надання невідкладної медичної допомоги має повністю змінитися, - зазначив у своєму виступі в ході сесії обласної ради заступник голови ХОДА Ігор Шурма. За його словами, згідно з законодавством фінансове та матеріально-технічне забезпечення системи екстреної медичної допомоги здійснюється за рахунок коштів державного бюджету та бюджету областей, що передбачає передачу видатків на функціонування системи підрозділів екстреної допомоги з районних бюджетів та бюджетів міст обласного значення до обласного бюджету. З 20 грудня КЗОЗ «Харківська міська станція екстреної медичної допомоги» з цілісним майновим комплексом із комунальної власності міської територіальної громади передана до спільної комунальної власності територіальної громади області. Також у комунальну власність області прийняті районні служби швидкої медичної допомоги.

«Від сьогодні створена єдина, цілісна структура, юридична особа КЗОЗ «Обласний центр екстреної медичної допомоги». Заклад повністю відповідає за організаційне і фінансове забезпечення діяльності екстреної медичної допомоги. Швидка і невідкладна допомога з 1 січня переходить в абсолютно інший формат роботи – Службу екстреної медичної допомоги. Всі структури, які були у районах і містах, сьогодні будуть входити в «Обласний центр екстреної медичної допомоги». Виділене окремим рядком бюджетне фінансування служби, і з 1 січня ми зобов’язані організувати безперебійну роботу цієї структури», – зазначив він.

Ігор Шурма додав, що жодна людина з числа лікарського, середньо-медичного та молодшого обслуговуючого персоналу, яка працює сьогодні на швидкій допомозі, не втратить свого робочого місця.