Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина звернеться до Кабінету міністрів по кошти для відновлення будинку на пр. Московському, 248 Г

Харківщина звернеться до Кабінету міністрів по кошти для відновлення будинку на пр. Московському, 248 Г

Вибуху в будинку на пр. Московському, 248 Г присвоєно статус надзвичайної події регіонального масштабу. Про це повідомив сьогодні в ході позачергового засідання обласної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. За рішенням комісії буде підготовлено звернення до Кабінету Міністрів України з проханням про виділення коштів з резервного фонду Державного бюджету на ліквідацію наслідків вибуху та пожежі.

Як повідомив перший заступник Харківського міського голови Андрій Парамонов, за попередніми розрахунками загальний збиток склав близько 17 млн. 800 тис. грн. За його словами, на сьогодні виконані роботи із закриття контуру будинку – закриті пошкоджені віконні отвори і двері квартир. Відновлено освітлення та опалення в непошкодженій секції будинку, гаряче і холодне водопостачання буде відновлено після підключення опалення у всьому будинку. КП «Харківблагоустрій» проводить роботи з очищення прибудинкової території.

Також ведуться першочергові роботи – демонтаж плит перекриттів на 9 і 10 поверхах, установка балок і настилу для пересування монтажників, проводиться посилення існуючих стін, облаштування монолітних перекриттів і демонтаж елементів аварійних стінових панелей. «Тільки після завершення всіх цих робіт ми можемо приступити до капітального ремонту квартир і внутрішнім роботам», – підкреслив Андрій Парамонов.

Довідка. 16 грудня близько 17:40 на 10-му поверсі 16-поверхового житлового будинку по пр. Московський, 248Г стався вибух, пожежа розповсюдилася на чотири квартири. У результаті надзвичайної події загинули чотири людини, двоє з них – діти. Постраждало 8 осіб, з них троє госпіталізовані, а іншим надано медичну допомогу.
У будинку 64 квартири, де зареєстровано 164 та фактично проживає 191 особа. На сьогодні 72 людини (24 сім'ї) поселені в готель «Турист», 10 осіб (1 сім'я) – в готель «Меркурій», інші розмістилися самостійно у родичів і знайомих.

Теги