Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині проведено безоплатні операції з приводу катаракти всім інвалідам Великої Вітчизняної війни, які мали в цьому потребу

На Харківщині проведено безоплатні операції з приводу катаракти всім інвалідам Великої Вітчизняної війни, які мали в цьому потребу

На виконання програми «Здоров’я Слобожанщини» на Харківщині проводиться безоплатне оперативне лікування інвалідів та учасників Великої Вітчизняної війни з приводу катаракти. Як повідомив сьогодні заступник голови ХОДА Ігор Шурма, наразі вже прооперовано всіх інвалідів ВВВ, які мали в цьому потребу. «Цього року в Харківській області немає жодного інваліда І-ІІІ групи, якому потрібно провести операцію з приводу катаракти. Всім, кому було це показано, на 100% проведені операції, а до 9 травня 2013 року у Харківській області не буде жодного учасника великої Вітчизняної війни, у кого буде потреба в безоплатній операції», - сказав він.

Також до 9 травня планується забезпечити всіх інвалідів та учасників війни слуховими апаратами. Вже до кінця 2012 року всі інваліди І-ІІІ груп Великої Вітчизняної війни будуть забезпечені слуховими апаратами, а учасники війни або прирівняні до них отримають слухові апарати до 9 травня 2013 року.

«Аналогічна ситуація і з зубопротезуванням, хоча там дещо складніше, тому що кількість коштів не дозволяє забезпечити в повному обсязі людей, які мають на це право згідно з законодавством. Велика робота проводиться і стосовно чорнобильців – цього року ми зробили організований підхід щодо зубопротезування на базі обласної стоматологічної лікарні. Вже майже тисяча людей отримали безоплатне зубопротезування», - повідомив Ігор Шурма.