Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області буде розроблено Програму розвитку футболу

У Харківській області буде розроблено Програму розвитку футболу

Сьогодні в ході засідання виконавчого комітету Харківської обласної федерації футболу голова ХОФФ, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін дав доручення створити робочу групу, яка розроблятиме Основи розвитку футболу в Харківській області. Цей документ стане базовим при створенні Програми розвитку футболу в області на 2013-2017 рр. У групу увійдуть фахівці, які присвятили своє життя футболу, – функціонери, науковці, які займаються питаннями спорту, тренери та ін. «Ми сформуємо Основи розвитку футболу в Харківській області – серед ветеранів, аматорського, дитячо-юнацького, жіночого, пляжного футболу, футзалу, а також, що важливо, футболу для людей з обмеженими фізичними можливостями. На базі Основ буде створена Програма розвитку футболу на 5 років. Ми маємо зробити так, щоб улюбленою грою мільйонів могли займатися і в Харкові, і в Коломаці, і будь-якому населеному пункті, незалежно від того, на скільки кілометрів він віддалений від обласного центру», – підкреслив губернатор.

За його словами, в цю Програму будуть входити ремонт та реконструкція спортивної інфраструктури, будуть прописані всі основні турніри, кубки та чемпіонати Харківської області та багато іншого. Крім першостей з футболу Харкова і Харківської області, будуть проводитися турніри, присвячені пам'яті видатних харківських футболістів.

«У нас є Кубок Уграїцького, якому вже більше 40 років, іменні кубки інших футболістів. Ми визначимо, кого ще слід увічнити, щоб ще раз згадати про славні футбольні досягнення тих людей, за яких вболівали багато жителів Харківської області та України», – додав Михайло Добкін.

Також буде створено Фонд підтримки ветеранів футболу Харківщини, де фінансова підтримка надаватиметься гравцям, тренерам і суддям, які потрапили в складну життєву ситуацію.