Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Вибуху в будинку по пр. Московському, 248 Г планується присвоїти статус надзвичайної події регіонального масштабу

Вибуху в будинку по пр. Московському, 248 Г планується присвоїти статус надзвичайної події регіонального масштабу

Вибуху в будинку по пр. Московському, 248 Г планується присвоїти статус надзвичайної події регіонального масштабу. Про це повідомив сьогодні на засіданні міської КЧС перший заступник Харківського міського голови Андрій Парамонов. За його словами, це дозволить звернутися до Кабінету Міністрів України з тим, щоб на реконструкцію будинку виділили кошти з державного бюджету. В даний час комісія з'ясовує можливість відновлення зруйнованих конструкцій. Терміни реконструкції будинку будуть визначені протягом двох днів.

Протягом доби всі віконні прорізи повинні бути застеклені, а також відновлені вибиті вибухом і пошкоджені пожежею двері.

Протягом двох діб комунальні служби планують забезпечити будинок теплом, електрика буде включена, як тільки дозволить МНС – обидва підключення до будинку в справності. У той же час, ліфтові шахти були затоплені в результаті гасіння пожежі, і можливості для відновлення роботи ліфтів поки з'ясовуються.

Довідка. 16 грудня близько 17:40 у будинку по пр. Московський, 248 Г на 10-му поверсі 16-поверхового житлового будинку стався вибух, пожежа розповсюдилася на чотири квартири. У результаті події загинули чотири людини, двоє з них – діти.