Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Інвентаризація захисних споруд цивільної оборони Харківської області продовжена до 2014 року

Інвентаризація захисних споруд цивільної оборони Харківської області продовжена до 2014 року

Станом на 14 грудня 2012 року в області з 1407 захисних споруд цивільної оборони проінвентаризовано 375, що складає 26,7% від необхідного. У тому числі 169 з 537 споруд комунальної власності, що становить 31,5%, 30 із 398 приватної власності – 7,5% та 176 з 472 державної власності – 37,3%. Про це повідомив сьогодні в ході засідання обласної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій директор Департаменту цивільного захисту ХОДА Володимир Фадєєв. «Проведена серйозна робота, тому що в 2010 році, коли ми тільки починали займатися цим питанням, рівень інвентаризації захисних споруд становив 1,8%, а зараз – 26,7%. За цей рік завдяки відповідальному ставленню цілого ряду районів і міст сильно змінилася ситуація. Нагадую про необхідність посилення в наступному році роботи з інвентаризації захисних споруд усіх видів власності на території Харківської області. У бюджеті на 2013 рік обов'язково має бути передбачене фінансування цього питання. Ми на правильному шляху і до 2014 року повинні повністю завершити цю роботу», – зазначив перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. Він додав, що у зв'язку з низькими показниками – всього 29% по Україні – розпорядженням Кабінету міністрів України інвентаризація була продовжена до 1 листопада 2014 року.

Також в ході засідання була затверджена зведена відомість захисних споруд цивільного захисту Харківської області, технічну інвентаризацію яких провести неможливо. Вона буде направлена на розгляд Міністерства надзвичайних ситуацій України.

За словами Володимира Фадєєва, в ході проведення інвентаризації було виявлено ряд захисних споруд, які демонтовані, стали безгоспними або фактично не існують. За такими спорудам були складені акти і зведені відомості – їх планується зняти з балансу. В даний час підготовлені документи на 394 захисні споруди.