Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В рамках релізації соціальних ініціатив Президента Харківщина отримала реабілітаційний комплекс для лікування дітей, хворих на дитячий церебральний параліч

В рамках релізації соціальних ініціатив Президента Харківщина отримала реабілітаційний комплекс для лікування дітей, хворих на дитячий церебральний параліч

У ході виконання соціальних ініціатив Президента України впродовж 2012 року були вирішені питання збільшення одноразової допомоги ветеранам до Дня Перемоги; підвищення пенсій військовим пенсіонерам; до 100 % прожиткового мінімуму збільшена допомога малозабезпеченим сім’ям та розмір допомоги особам, які проживають разом із інвалідом 1 і 2 групи внаслідок психічного розладу. Знаходиться в стадії завершення реалізація програми (97%) забезпечення інвалідів колісними кріслами і протезно-ортопедичними виробами. На її фінансування було додатково виділено кошти в сумі 252,7 млн. грн. Про це сьогодні під час відеоконференції у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України повідомив в.о. першого заступника Міністра соціальної політики України Миколи Шамбіра. Від Харківської області участь у ній взяли заступник начальника Головного управління праці та соціального захисту населення ХОДА Тетяна Печура, начальник Служби у справах дітей ХОДА Тетяна Печерських, керівники структурних підрозділів ХОДА, представники громадськості.

«Окремо хочу виділити програми, що стосуються соціального захисту дітей. За дорученням Президента України додатково було виділено 37,8 млн. грн. на фінансування допомоги дітям-сиротам та дітям, які залишилися без батьківського піклування. За 11 місяців цього року понад 13 тисяч дітей цих категорій були влаштовані до сімейних форм виховання. Загалом під такою опікою в Україні знаходиться 74,7 тис. дітей.

В цьому році вперше, по суті, виникла програма реабілітації дітей, хворих на дитячий церебральний параліч. 44,8 млн. грн. було спрямовано на придбання реабілітаційних терапевтичних комплексів для їх лікування. Чотири таких апарати вже працюють у Харкові, Одесі, Ужгороді, Миколаєві. До кінця року ми плануємо встановити ще 4 одиниці», - сказав Микола Шамбір.