Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області 1,15% дітей виховуються в інтернатах та дитячих будинках

У Харківській області 1,15% дітей виховуються в інтернатах та дитячих будинках

На Харківщині проблемі захисту прав дітей приділяється особлива увага, завдяки чому в області кількість дітей, які виховуються не в родинах, а в дитячих будинках та інтернатах, у порівнянні з іншими східними регіонами значно менша. Про це в ході програми «Час влади» на обласному телебаченні повідомив голова ХОДА Михайло Добкін. «Серед всіх східних областей Харківщина знаходиться поза зоною ризику. 1,15% від усієї кількості дітей – саме стільки діток сьогодні виховується у нас поки ще не в сім'ях, а в інтернатах. Ми все будемо робити для того, щоб цю ситуацію поліпшити. Президент відзначав позитивну динаміку, яка сталася за два роки в кількості усиновлених діток, і по цьому питанню ми знаходимося серед п'яти кращих областей. Ми цими показниками дуже пишаємося і будемо робити все, щоб кількість дітей, які не були усиновлені, ставала якомога меншою», – сказав він.

За словами очільника області, в цілому в країні тема захисту прав дітей перебуває під особистим контролем Президента, завдяки чому вдається досягати більш високих результатів у всіх регіонах.

«Президент взяв на себе добровільний обов'язок системно відстежувати це питання, щоб ніхто, досягши якихось результатів, не опустив руки. Це ще підкреслюється тим, що вперше в оцінку діяльності обласних адміністрацій, яку проводить Кабінет міністрів за підсумками кожного року, додані показники, які відображають роботу саме в цьому напрямку», – підкреслив Михайло Добкін.