Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Збереження традицій - запорука довголіття Фонду підтримки молодих обдарувань. Михайло Добкін

Збереження традицій - запорука довголіття Фонду підтримки молодих обдарувань. Михайло Добкін

Як зазначив сьогодні в ході брифінгу за підсумками загальних зборів Фонду підтримки молодих обдарувань голова ХОДА Михайло Добкін, збереження традицій Фонду, який існує вже майже 20 років, - це важливе завдання для нинішнього складу Фонду. «Фонд вже майже 20 років як працює, і збереження традицій - це запорука довголіття такого фонду. Ми не намагалися нічого змінювати, єдине - ми дещо змінили роботу експертної ради, щоб виключити можливість оцінки талантів наших молодих обдарувань тими, хто безпосередньо має відношення до виховання цих талантів. У нас сьогодні ситуація абсолютно прозора - оцінюють лише ті, хто не має відношення до досягнень молодих обдарувань, а значить, не лобіює своїх учнів, нехай навіть вони дуже талановиті. За представництвом ви бачите, що тут найбільш видатні люди з різних напрямків - спорт, література, журналістика, освіта, мистецтво - усі ті, чиї думки підкріплюються їх реальними досягненнями в житті», - підкреслив голова області.

За його словами, останнім часом активну участь у житті Фонду беруть молоді активні люди, які готові приділяти цьому питанню не тільки свій час, але й певні кошти.

«Мені приємно, що молоді люди проявляють бажання активно брати участь у суспільному житті і віддавати частину вільного часу для того, щоб взяти участь у відборі кращих з кращих дітей. Тим більше, що фінансове навантаження лежить на певному сегменті учасників Фонду, адже ми не просто заохочуємо морально, ми і платимо реальні гроші, які дозволяють нашим стипендіатам взяти участь у ще одному конкурсі, зняти з родини хоча б частково фінансове навантаження. Тягар витрат хтось повинен нести, і участь молодих людей для нас теж дуже важлива», - підкреслив Михайло Добкін.