Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Один з 10 пілотних індустріальних парків України може бути створений у Харківській області

Один з 10 пілотних індустріальних парків України може бути створений у Харківській області

Як повідомив сьогодні під час прес-конференції директор Департаменту інвестиційної політики та регіонального розвитку Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України Василь Федюк, до переліку Національного проекту «Індустріальні парки України» буде відібрано щонайменше один проект на території Харківської області. «Ми готові в рамках проекту «Індустріальні парки України» розглянути на Харківщині 4-5 земельних ділянок. Також це можуть бути об’єкти нерухомості, оскільки індустріальні парки можуть створюватися як на чистих земельних ділянках по типу greenfield, так і на території колишніх об’єктів промисловості, які не функціонують, по типу brownfield. У мене немає жодних сумнівів, що як мінімум одна пропозиція по Харківській області буде включена до переліку 10 пілотних індустріальних парків України», – зазначив директор Департаменту.

За його словами, на сьогодні відбір індустріальних парків до переліку ще не розпочався. Підготовлено технічне завдання, на підставі котрого буде визначена компанія, яка буде проводити комплексне дослідження соціально-економічного розвитку України з тим, щоб визначити 10 пілотних територій, де будуть створюватися індустріальні парки.

Василь Федюк також повідомив, що для підтримки закону про індустріальні парки Департамент закладав у державний бюджет суму в розмірі 56 млн. грн., необхідні для створення і підтримки на перших етапах 10 індустріальних парків, які передбачається реалізувати у рамках національного проекту «Індустріальні парки України».